Един американец в Париж

Един американец в ПарижЗаглавие: Един американец в Париж“ + CD

Автор: Дорис Айзенбургер

Илюстратор: Дорис Айзенбургер

Преводач: Василка Ванчева

Издателство: „ЕМАС“

Кратка анотация за книгата: На вълшебно пътешествие до Париж ще ви отведе „Един американец в Париж“, придружена от аудиодиск с едноименното произведение на Джордж Гершуин. Не само децата ще се влюбят в приказните илюстрации на Дорис Айзенбургер.

Най-сетне Париж!

Пулсиращият град поглъща младия Джордж Гершуин още от гарата. Улични кафенета, разходка на Монмартър, компанията на чаровна млада дама – ето това е истинският живот!

Джордж не може да задържи за себе си всички тези впечатления и ги излива в своята музика – „Един американец в Париж“ е възхвала на френската метрополия от двайсетте години на миналия век.

Световноизвестната композиция на Гершуин е онагледена с прекрасните илюстрации на Дорис Айзенбургер, уловили изцяло духа на епохата, а приложеният диск съдържа цялото музикално произведение.

Мултимедия/интерактивност: Към книгата ще откриете компакт-диск, чрез който младите читатели могат да чуят гласа на разказвач, доизясняващ детайли от богато илюстрираните сцени в книгата, както и да чуят цялото произведение на Джордж Гершуин.

Кратка информация за автора:

Още от книгата:


Други книги от този автор/поредица:
Лебедово езеро + CD Вълшебната флейта + CD Годишните времена + CDКарнавалът на животните - Марко Зимса