Историята на редник Пийсфул

Историята на редник Пийсфул - Майкъл МорпургоЗаглавие: „Историята на редник Пийсфул“

Автор: Майкъл Морпурго

Художник на корицата: Бранимир Младенов

Преводач: Екатерина Митренцева

Издателство: „ФЮТ“

Кратка анотация за книгата: Откакто се помнят, братята Томо и Чарли винаги правят всичко заедно. Заедно ходят на училище, помагат на майка си и споделят грижите й, справят се с трудностите и пеят любимата на семейството им песен „Портокали и лимони“.
Томо и Чарли са неразделни и дори любовта им към едно и също момиче не може да застане между тях… Ще оцелее ли предаността им и на фронта след избухването на шрапнелите?
Каква е цената, която можеш да платиш, за да спасиш човека, когото обичаш?

Кратка информация за автора: Майкъл Морпурго е роден през 1943 г. в Англия. Написал е над 100 книги за деца. Пет от тях са екранизирани. Последният филм, направен по негова книга, е „Боен кон”, с режисьор Стивън Спилбърг, а в момента се подготвя пълнометражен анимационен филм по книгата му „Царството на Кенсуке”.

Майкъл Морпурго е единственият британски писател, който четири пъти е носител на наградата „Ред хаус”, определяна чрез гласуване от самите деца. Носител е и на множество британски и международни награди за детска литература. Освен детски книги, Майкъл Морпурго пише пиеси и либрета за опери.

Кратка информация за илюстратора: 

Още от книгата: 

Други книги от този автор/поредица:

Каспар, котешкият принцСянкаСлон в градинатаПеперуденият лъвЧерният призракСупер!Невероятната история на Адолфус ТипсКостенурката ЗанзибарЦарството на КенсукеВярвам в еднорози. Въпросът за МоцартЗавръщане у дома. Среща със СезанДневникът на Беки - Майкъл МорпургоБоен кон - Майкъл Морпурго