Къде ми е петнистото мишле?

Къде ми е петнистото мишле?Заглавие: Къде ми е петнистото мишле?

Автор: Феридун Орал

Преводач: Сабрие Тете

Издателство: „ЕМАС“

Кратка анотация за книгата: В края на седмицата пухкавото коте Зейтин гостува на баба и дядо. След като хапне любимите си питки с дроб, то се сгушва в скута на баба си и заспива, заслушано в приказките, които дядо му чете от дебелата книга.
Но една нощ му се присънва, че любимата му играчка – петнистото мишле, се е загубила. И Зейтин тръгва да я търси от приказка в приказка. Къде ли ще я намери – при Червената шапчица, при Лисицата и Враната или при Вещицата?

Кратка информация за автора: Феридун Орал се числи към големите имена в илюстрацията не само в турската литература, но и в световната, носител е на множество национални и международни отличия. Неколкократно негови произведения, вкл. книгата „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“, са обявявани за най-добре илюстрирана турска детска книга на годината от Международния съвет за детска литература, базиран в Базел. А през 2012 г. Феридун Орал бе номиниран за най-престижната награда в света на детско-юношеската литература – медала „Х. Кр. Андерсен“.

Кратка информация за преводача: 

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:
193449_b Къпиновият дух и жълтоклюното птиче - Феридун Орал - изд. ЕМАС