Къпиновият дух и жълтоклюното птиче

ka-pinoviyat-duhЗаглавие: „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“

Автор: Феридун Орал

Преводач: Сабрие Тете

Издателство: „ЕМАС“

Кратка анотация за книгата: Какво по-хубаво от една топла, уютна, стопляща душата приказка, съпроводена с нежни илюстрации? „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“ ще сгрее и най-студената вечер с историята си за другарството, за съчувствието и взаимната помощ.

Малкото жълтоклюно птиче си счупило крилцето и не успяло да отлети с мама и тате за южните страни. Старото дърво го сгушило сред клоните си и за да го топли, наесен не хвърлило зелената си премяна. На зимата му се притекъл на помощ къпиновият горски дух и прибрал птичето в хралупата си. Напролет малката жълтоклюнка вече била станала голяма и красива птица.

Кратка информация за автора: Феридун Орал се числи към големите имена в илюстрацията не само в турската литература, но и в световната, носител е на множество национални и международни отличия. Неколкократно негови произведения, вкл. книгата „Къпиновият дух и жълтоклюното птиче“, са обявявани за най-добре илюстрирана турска детска книга на годината от Международния съвет за детска литература, базиран в Базел. А през 2012 г. Феридун Орал бе номиниран за най-престижната награда в света на детско-юношеската литература – медала „Х. Кр. Андерсен“.

Кратка информация за преводача:

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:
Къде ми е петнистото мишле?193449_b