Как се казва тази книга?

kak_se_kazva_t_kniga_koricaЗаглавие: „Как се казва тази книга?“

Автор: Мая Бочева – Уики

Илюстратор: Мая Бочева – Уики

Издателство: „Тат Криейтив“

Кратка анотация за книгата: „Как се казва тази книга?“ е въпросът, който всеки един сдобил се с книгата ще се опита да открие, изигравайки една от многото игри в нея. Да, това не е обикновена приказка! В нея са преплетени различни обучителни игри и така ученето е в ествествената си среда – под формата на детското любопитство! Задачките и въпросите са втъкани в различни загадки, така както е и в самия живот. Математиката ни е нужна по различни поводи и причини в ежедневието ни, а буквите ги използваме често, за да правим вълшебства с тях , като пишем и четем!

Приказката е второто приключение от поредицата „Туй-Онуй“. В нея главен герой е малката Любка Любопиткова, която постоянно задава въпроси на своята мила баба. Tя притежава голяма стара книга, която пази отговорите на любопитните въпроси на малката внучка.

В тази приказка Любка се пита защо не е постоянно ден? Колко хубаво би било, ако слънцето свети денонощно! И получава отговор под формата на приказка, в която отново се появява вещицата Звездна (позната ни от първата приказка) и двете заедно с Любка тръгват да спасяват света от глобално затопляне! Какво го е причинило? Един тъмен субект, познат като Тъмния, който е отмъкнал всички светлинки по света (включително и звездичките) и е превърнал къщата си във второ слънце! И ето на – сега е постоянно ден! Но до какво е довело това…? Като прочетеш приказката, ще разбереш някои важни поуки, но най-вече ще се забавляваш и ще играеш/учиш с удоволствие!

Кратка информация за автора:

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица:

Кой светна луната?Кой е най-вълшебният час?Кой пази овцете?