Кронос. Тоя нещастник!

Кронос. Тоя нещастник! - Юлия СпиридоноваЗаглавие: „Кронос. Тоя нещастник!“

Автор: Юлия Спиридонова

Издателство: „Кръгозор“

Кратка анотация за книгата: 

Казвам се Кронос и съм на седемнайсет.
Аз съм математически гений, истински титан на логиката и… наркоман.
Ще ви кажа една тайна – падам си по Тина. Ще ви кажа още една тайна – опитвам се да се откажа от дрогата. Само че имам малък проблем – дрогата не иска да се откаже от мен…

Юлия Спиридонова съвсем не е титан, нито математически гений, нито Кронос, нито пък някога е била наркоман, макар че веднъж се е опитвала да изпуши семейния фикус.
Затова пък има с какво да се похвали – написала е още тринайсет книги за деца и тийнейджъри, спечелила е страшно много награди и е един от най-обичаните съвременни детски писатели.

Кратка информация за автора: Юлия Спиридонова е родена на 30 октомври 1972 година в София в семейството на художници. Автор е на много книги за деца и тийнейджъри и на над 400 сценария.

Сред книгите ѝ се нарежда фентъзи-трилогията „Страната на сънищата“ („Любими попътечо”, „Кралска кръв” и „Иглата на Лабакан“); тийн-романите „Тина и половина“, „Графиня Батори“ и „Макс. Всичко на макс”; „Кръстьо частен детектив. В Долната земя”; “Приказка за вълшебната флейта”.

Тя е организатор на седмичната инициатива „Кой обича приказки” към Детско-юношески отдел на Столична библиотека. През 2014 г. инициира създаването на читателски клуб „Летящо прасе“ (или четящ тийнейджър). Инициатор и организатор е и на кампанията „Където живеят деца, трябва да има детски книги”. Кампанията събира библиотеки (от нови книги и заглавия) в домовете за деца, лишени от родителска грижа.

Юлия е носител на редица литературни награди, сред които Награда „Бисерче вълшебно“ 2016 в категория „Откриватели“, Литературната награда „Перото“ в раздел „Детска литература“, Националната награда „Константин Константинов“ и др. Книгата „Кронос. Тоя нещастник!“ носи на Спиридонова и номинация в една от най-престижните награди за детско-юношеска литература в света – мемориалната награда „Астрид Линдгрен“.

Още от книгата: 

Други книги от този автор/поредица:

Бъди ми приятелКаква магия крие се в снегаТина и половинаГрафиня БаториВсичко на МаксСтраната на сънищата: Любими попътечо - кн.1Страната на сънищата: Кралска кръв - кн.2Страната на сънищата: Иглата на ЛабаканПриказка за вълшебната флейтаКръстьо частен детектив. В Долната земя