Награда „Бисерче вълшебно“ 2015

Скъпи читателю,

Настъпи часът отново да те поканим да поемеш с нас на пътешествие в света на книгите и да ни покажеш коя е твоята любима книга за изминалата година. Защо?

Четящото дете

Защото знаем, че ТИ имаш собствено мнение!

Защото сме сигурни, че ТИ можеш да посочиш своята най-добра книга за изминалата година!

Защото вярваме, че най-доброто жури на детската литература си тъкмо ТИ!

През 2013 г. поставихме началото на приключението, наречено награда за най-добра детска книга, избрана от самите деца – „Бисерче вълшебно“.

 • В първото издание 1391 деца се присъединиха към почетното жури на наградата и определиха двете най-добри книги според техните предпочитания – „Малката Божана в деня на боклуците“ (категория „Млади читатели“) и „Героите на Олимп: Знакът на Атина“  (категория „Запалени читатели“) .
 • Във второто издание гласуваха 1853 деца и техните гласове определиха като победители в двете възрастови категории „Приключенията на мотовете“ и „Героите на Олимп: Домът на Хадес“.

И в двете издания раздавахме статуетки, грамоти и награди, но най-вече доказахме, че децата имат право на глас и на мнение!

За да затвърдим позицията си, че най-доброто жури на детска литература са децата, организираме трето издание – Награда „Бисерче вълшебно“ 2015 и резултатите ще определите отново вие, младите читатели. А с тях и ти! Не пропускай възможността да изкажеш мнението си, гласувай за любимата си книга и покажи на всички, че децата знаят най-добре!

Включи се в Наградата за най-добра детска книга, избрана от децата – „Бисерче вълшебно“ 2015, разгледай книгите в твоята възрастова група и избери онази:

 • която те кара да мечтаеш;
 • която те предизвиква да летиш в облаците;
 • която те повежда към знаменити битки;
 • която ти показва вълшебния свят на чудновати същества;
 • която те прави истински ЧИТАТЕЛ!

За да улесним избора ти, в това трето издание направихме редица промени:

 • ще откриеш не две, а цели три възрастови категории:

„Откриватели“ (6-8 г.)

„Мечтатели“ (9-11 г.)

„Майстори“ (12-15 г.)

 • следвайки тенденциите в световната детска литература, създадохме и нова категория за мултимедийни и интерактивни книги:

–  „Иноватори“ (6-15 г.)

!Забележи: Вотът в тази категория е отделен, т.е. можеш да подкрепиш хартиена книга от категориите „Откриватели“, „Мечтатели“ или „Майстори“ + книга от категория „Иноватори“!

Обръщаме вниманието ти и към едно специфично за гласуването условие:

– ако си на възраст от 6 до 8 г. включително, но си активен читател, можеш да гласуваш и за книга от по-горните категории;

– ако си на вързаст от 9 до 11 г. включително, можеш да гласуваш за книга от категория „Мечтатели“ или „Майстори“;

– ако си на възраст от 12 до 15 г. включително, можеш да подкрепиш книга ЕДИНСТВЕНО от твоята възрастова категория.

Бисерната перла

Сега топката е в твоите ръце! Помогни на своята любима книга, подай й ръка и я изведи на върха, наречен „Най-добра книга на децата“ за изминалата година!

Как да се включиш? Разгледай номинираните заглавия в твоята възрастова група, избери своята най-най-любима книга и гласувай в периода 05.02. – 12.04.2015 г.!

След това стискай палци изборът ти да спечели и следи сайта на Наградата „Бисерче вълшебно“ – може да откриеш името си сред късметлиите, които ще грабнат награди за почетно жури!

Благодарим ти!

26 коментара по „Награда „Бисерче вълшебно“ 2015

 1. Когато изберете книгата, която искате да подкрепите, натискате бутона за гласуване под нея. Другият вариант е директно да влезете в страницата за гласуване тук: http://old.biserche.com/glasuvaj-v-biserche-va-lshebno-2015/
  Избирате категорията, в която имате право да гласувате и се отваря форма, която попълвате :)

 2. Дъщеря ми си има много любими книги, но е на 5 год. /чета й ги аз и баща й/ Как може да участва?

 3. Здравейте!
  Съгласно регламента дъщеря ви все още няма правото да гласува за своята любима книга. Моля, проверете имейла си за допълнителна информация.

  Поздрави,
  Екип на „Детски книги“

 4. Тази кампания е страхотна

 5. Здравейте, наистина е жалко, че по-малките почитатели на книги не могат да участват в тази чудесна инициатива. Това би ги мотивирало да се научат да четат и би помогнало за изграждане на любов към четенето от най-ранна възраст!
  Поздравявам Ви за това, което правите и желая успех!

 6. Дъщеря ми е на 4 години, но знае много приказки и обича да четем приказки, може ли да гласуваме?

 7. не разбрах нисо мижили да ми обесните правилото

 8. аз обичам да чета много интересни книги :d

 9. Ако сме объркали email- а, как можем да го поправим?

 10. Здравейте, Маруся!
  Най-лесно ще бъде да повторите вота си, този път с правилен мейл. При обработката на резултатите двойният вот се елиминира и не е проблем да действате така.
  Ако не сте получили грамотата и това е причината да смятате, че сте сгрешили мейла, моля, проверете първо в спам-филтъра си. Понякога писмата ни отиват там.

 11. Здравей!
  Много е лесно: разглеждаш книгите, избираш си някои за четене, а после гласуваш за онази книга, която ти харесва най-много.

 12. Преди четири хиляди години в Египет умира момче с дългото и трудно име Дарвиш Ур-Атум Мсамаки Минкабх Ишак-Ебони. Тъй като е син на фараона, тялото му е балсамирано и увито в лен. Като амулет в саркофага му е сложен и златният бръмбар скарабей на Mукатагара, за да го защитава в пътя му към небестното царство. Хиляди години по-късно по време на транспортирането на три скъпоценни саркофага в Холандия, удар от мълния, паднала точно върху скарабея, съживява малката мумия. Дъми, на галено, скоро става част от всекидневния живот на семейство Гутс и в училище, и у дома. Но това, разбира се, е свързано с много недоразумения, комични и глупави ситуации, невъзможни обърквания и проблеми

 13. Pingback: Сайтът „Детски книги“ стана на три години | Аз чета

 14. Здравейте, Величка!

  Специално за бъдещите читатели отворихме вход за гласуване – можете да използвате него! :)

 15. Здравейте,сина ми е на 9години и е харесал две книги от една котегория.Искам да попитам само за една ли трябва да гласува.

 16. Здравейте, Надежда!

  Да, синът ви трябва да избере само една книга. Знаем, че изборът е труден, защото всички четива са наистина достойни да грабнат детския вот, но все пак правилата са си правила :)

 17. Моята дъщеря харесва книгата „Небивалици“.

 18. Вече гласувахме колективно – целия клас, за нещо,което развълнува всички деца-‘“Малката Божана и една приказка от живота“ на Божана Апостолова.Просто наистина нещо от живота-реалност,за която децата ни почти не са готови.

 19. Аз гласувах за Тими Провала. Според мен тя е най-добрата книга

 20. Моите ученици от 2 б клас дълго четоха резюметата на книгите, обсъждаха и най-накрая се спряха на три книги Грузулак, Девет хремави планети и Приключенията на елфите.
  Децата, които по-трудно четат избраха „Грузулак“-книжка -стихотворение, лека за четене.
  Другите дълго умуваха, четоха, спореха и накрая избраха „Девет хремави планети“.
  Много трудно избрахме книгата-искаше ни се всички книги да спечелят.
  Ще продължим и ще се опитаме да прочетем всички книги от номинираните, а догодина ще участваме пак.

 21. как може да идпратя снимки от работата ни с децата при избора на книгата?

 22. Направил съм грешка при изписване на имейла.мога ли да гласувам отново

 23. Здравейте,
  Аз съм учител в частен учебен център /занималня за ученици в начален курс и забавачка за деца под 5 год/ Мога ли да гласувам с формата за учители за малките и по-големи деца?

 24. Здравейте!

  Можете да използвате формата за колективно гласуване – само отбележете в темата на мейла, че гласуват деца под 5 г., за да ви изпратим правилната грамота :)