Пръстенът на нибелунга. Зигфрид. Книга трета

Пръстенът на нибелунга. Зигфрид. Книга трета - Елена Павлова и Петър Станимиров - изд. КибеаЗаглавие: „Пръстенът на нибелунга. Зигфрид. Книга трета“

Автор: Елена Павлова

Илюстратор: Петър Станимиров

Издателство: „Кибеа“

Кратка анотация за книгата: Зигфрид, героят със свободна воля, безстрашно стиснал в ръка изкования наново в огън и магия меч Нотунг, пронизва в гърдите дракона Фафнир и взема вълшебния пръстен, от който зависи съдбата на боговете и хората. Запленен от красотата на Брунхилда, той е готов да й даде не само сърцето си. И само Йорд, богинята на Земята, знае какво предстои на вселенското дърво Игдразил, прораснало през всички светове и понесло чудесата им през морето на Времето.

 

„Третата част на сагата кипи от страсти – досущ като запенените води на татко Рейн, откакто Алберих открадна златото му. Част от тези страсти са чисти, повечето – подмолни, примесени с коварство и любов и изригнали в резки обрати и дръзки сблъсъци на мирогледи. Нищо не е както изглежда, отвъд видимостта на нещата са козните на боговете и древният архетип да властват над света. На всяка цена. Тя пък традиционно се плаща с обезценения живот и болезнените компромиси на човеците. Защо ли обаче в края на третата книга норните оплитат конците?“

– Дарина Цветкова

Интерактивност: Тайната съставка на „Зигфрид“, а и на останалите книги от поредицата, е в т.нар. добавена реалност, която обхваща илюстрации и от трите книги на поредицата по едноименната Вагнерова опера. За да видите как оживяват образите на героите в книгата с помощта на добавената реалност, трябва да направите следното:

  • Да свалите на телефон или таблет специално разработеното приложение KIBEA;
  • Да насочите мобилното устройство към илюстрациите на Петър Станимиров и да видите как те оживяват.

Книгата е първото разработено от български екип издание с добавена реалност.

Приложението е съвместимо с Andriod и iOS операционни системи на таблет и мобилен телефон.

Разработчици на приложенията за Andriod i iOS: zetaFORMS и Akashik.space

Кратка информация за автора: Елена Павлова е български писател и преводач, автор на 24 книги-игри от близкото минало (под псевдонимите Кристофър Макдауъл и Върджил Дриймънд). Тя е многократен носител на различни награди за разкази, 2 пъти призьор на конкурса за роман на ИК „Аргус“ и веднъж е избирана за български писател, представител на НФ-общността на „Еврокон“.

Кратка информация за илюстратора: Петър Станимиров е български илюстратор, художник на комикси в списанията „Дъга“ и „Чуден свят“, издател на книги-игри. Носител е на редица награди, сред които „Гравитон“ за принос в бългаската фантастика, награда за най-добър класически комикс от 10-ти международен салон на комикса в Белград, награда за най-добра корица от „Книга за теб“, както и за най-добър художник за 2014 в областта на фантастиката (Еврокон).

Петър Станимиров е член на сдружение „Проектът Дъга“. Председател е на секция „Комикс“ към Съюза на българските художници.

Още от книгата:

Пръстенът на нибелунга. Зигфрид. Книга трета - добавена реалност

Други книги от този автор/поредица:

Пръстенът на нибелунга. Рейнско златоПръстенът на нибелунга. Валкирия. Книга втора