Славни слънчогледови случки

Славни слънчогледови случки

В гласуването книгата е събрала 5 гласа от общо 1313 гласа в категория „Млади читатели“, разпределени между 49 книги :)

Заглавие: „Славни слънчогледови случки“

Автор: Нели Маргаритова

Издателство: „Слово“ – Велико Търново

Кратка анотация за книгата: Имало едно време… едно малко градче. 

Така започва приказката за малкото, но много чудновато Слънчогледово и неговите жители. Книгата включва пет случки от летописа на кмета господин Жасмин, който записва странните събития, вилнеещи целогодишно из китните градинки, пъстрите улички и широките слънчогледови полета. Момченце с оранжево име, случка с летящо килимче и възпитана маймунка. Пътешествия с балон, заклинание против миши нашествия и състезание с дузина рижи котки. Кой спаси щъркелите и един дързък план с „бум“ и „бам“ на близнаците Дан-Дан! Слънчевото градче никога не остава тихо и спокойно за дълго!

Приказката, започнала с „Имало едно време…“, ще завърши с „Край“, но всеки любител на шоколадови бонбони, ще ви каже, че най-най-най-хубавото нещо е сладкият пълнеж в средата…

Кратка информация за автора: Нели Маргаритова е родена и живее в гр.Смолян. Автор е на редица публикации в периодичния печат и електронните медии. Първата ѝ книжка излиза през 2012 г. и с нея се слага началото на поредицата „Тайни и вълшебства на улица „Розмарин“ № 13″. Тя се радва на интерес от страна на малки и големи читатели.

От сайта „Детски книги“: Ревю за книгата „Славни слънчогледови случки“ ще откриете тук.

Още от книгата:

Други книги от този автор/поредица (кликни върху корицата, за да видиш изненадата):

Тайни и вълшебства на улица "Розмарин" № 13: Здравей, Рада! Тайни и вълшебства на улица "Розмарин" № 13: Лека нощ, Рада! Тайни и вълшебства на улица "Розмарин" № 13: Весела Коледа, Рада!